söndag 19 april 2015

Så kan det gå!

När solen skiner, det är varmt ute och man inte har något annat att skylla på. Och jag är väldigt glad över min lilla medhjälpare, mamma.


Helgen har överlag varit väldigt trevlig. Var hos frissan Anette i fredags och putsade lite och fyllde på med färg. Alltid lika härligt. Efter det blev det City Knalleland och Systembolaget eftersom jag bjudit hem vänner till lördagskvällen. Planen var att vi skulle fixa egen pasta tillsammans så allsköns italienska tillbehör införskaffades. På kvällen invigde vi grillen för säsongen med en maffig flintastek.

Lördagen i leddes med städning medan Stefan åkte till stugan och röjde där tillsammans med sin bror. Vid halvtolvsnåret ringde syrran och kollade om hon och tre kompisar fick komma och fika om en timma. De hade varit två dagar i Ullared och var på väg hem. Eftersom frysen var skriande tomt på fikabröd var det bara att slänga in en chokladtryffelkaka i ugnen och hoppas den skulle få vila tillräckligt innan de anlände. När de kom vid halv ett hade jag precis ställt in dammsugaren så det var vältajmat även om jag inte hade hunnit att fixa till mig.

De stannade inte så länge så när de åkt var det dags att slänga på sig lite "riktiga" kläder och börja förbereda inför kvällen. Pastadeg knådades, kyckling och jordgubbar marinerades (dock inte tillsammans), lax kubades, parmesankex bakades. Och det kan jag säga, något så misslyckat som de kexen har nog sällan skådats i det här hemmet!  Men goda var de.

Parmesankex!
Både kvällen och maten blev lyckad. Vi gjorde ravioli med spenat- och ricottafyllning och tagliatelle och till detta serverades en kycklinggryta med oliver, rosmarin och citron samt en laxsås med ramslök, morötter, dill och citron. Till desert blev det en fruktsallad serverad i chokladskålar med vispad grädde och lite chokladtryffelkaka.


Idag har det som sagt blivit fönsterputsning och innan dess var vi en sväng till Knalleland och Stefans optiker och en runda bland krukorna i trädgården för att putsa bort gamla blad och stjälkar. Insåg att några av krukornas bäst före-datum hade passerat för länge sedan så jag tog en sväng till På pall för lite förnyelse.

Har också pratat med Clara och Gustav. De hade det inte så kul idag Efter en liten olycka med datorn. Jag håller tummarna för att allt ska ordna sig.

Tack och hej...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är bättre när du inte uppdaterar bloggen på ett par veckor, för nu får man bara ångest :(
Men min man har faktiskt också tvättat fönstren idag medans jag jobbade. Somnade en stund på altanen efter jobbet när jag började läsa din bok (som jag redan har läst). Sen cyklade jag till Ellen och hade ett par mysiga timmar där.
Syster-som-aldrig-lagar-mat