söndag 12 april 2015

Jag är en dålig, dålig människa...

Eller. Jag är i alla fall väldigt dålig på att uppdatera bloggen. Men nu är det dags. Två veckor sedan sist. Och det har varit påskhelg och annat mys.


Påsken inleddes med röj ute i stugan vid Nabben på långfredagen. Bröderna var där och fixade och donade och jag och Texas hjälpte till efter bästa förmåga. Vädret var härligt och det kändes som om vi fick en hel del gjort. På kvällen hade vi bjudit hem grannarna på lite mat. Det blev en rätt typisk påskmiddag - som förrätt getosttoast med tomatsallad,  huvudrätt laxsida med täcke av fetaostkräm, solrosfrön och soltorkade tomater med en potatis- och palsternackspuré till. Som dessert blev det en chokladtryffelkaka med fondant. Mumsfillibabba!  Om man får säga det själv. Kvällen var trevlig oavsett mat.


På påskafton var vi bjudna till kompisar. De hade samlat ihop närmare trettio personer och det inleddes vid 15-tiden med en buffé innan vi gjorde en staty-/no limit-vandring runt om i staden med några stopp för att fylla på depåerna.  Efter vandringen blev det lammstek med potatisgratäng och rödvinssås hemma hos paret Gustavsson. En mycket trevlig kväll/eftermiddag.
På söndagen åkte vi upp till mamma på Kinnekulle. Som vanligt var det god mat och det var fantastiskt väder med blåsippor som stod som spön i backen. Söndagkvällen avslutades med något jag inte gjort på många år (och det lär nog dröja några till nästa gång) - Bingolotto! Inga vinster. Som vanligt. På måndagen anslöt Lotta och Jocke till fika och lunch  och vi fick möjlighet att träffas alla en stund.Efter lunch åkte vi hem och då var det dags för nästa - Anette vars dotter just landat i Shanghai hos Clara. Vi skypade med ungarna och fick tjôta lite.

Torsdagen därpå åkte Stefan med sin bror till Stöten och Trysil. Jag hade en lite improviserad after-work med gamla kollegan Anette. Det är skönt att kunna träffas lite off work och kunna prata om vad som faller en in ibland, finns varken tid eller möjlighet under arbetstid. Och på fredag bar det iväg till syrran i Skara efter jobbet. Efterlängtat! Det är alldeles för sällan vi gör detta. Mycket prat, mat, klädprovning. Hann också med att hälsa på både Måns och Ellen i deras lägenheter. Och Måns levererade en beställning - rena julafton.Körde hem på lördag eftermiddag och på kvällen kom Stefan och Lennart hem. De tyckte det var bättre att åka på eftermiddagen och få en hel dag hemma på söndagen. Skidåkningen hade varit bra även om det hade blivit lite väl varmt för snön framåt dagen. Fixade lammrostbiff med potatiskaka med Västerbottenost och en rödvinssås som  de fick när de kom hem.

Idag har det varit röj i trädgården, Stefan har tagit upp plankorna på altanen och börjat sätta tillbaks dem efter att ha höjt sargen under mitten för att underlätta vattenavrinningen. Var också ytterligare en sväng till optikern för att titta på bågar till Stefan. Fick hem tre par och har nog hittat en vinnare nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det var på tiden!
Det är inte schysst att skriva om all god mat när jag har en 2-dag :(
Idag har jag gjort en chokladtryffeltårta och den ser definitivt INTE ut som din på bilden. Jag har beslutat att ta med den till jobbet i morgon, dom är inte så kräsna. Min blev platt och fondanten stenhård!!!!
Det kan bli så att FAVORITSYSTER får göra några till studenten ;)
Håller med om att det är alldeles för sällan vi träffas.
Kramar från syster