söndag 15 mars 2015

Mycket gjort idag också

Idag började jag dagen med te, yoghurt och kex på rummet. Det ingår inte frukost i hotellpriset och det är definitivt inte värt drygt hundra kronor om dagen. Sedan dags för dusch och uppfräschning i mitt lyxiga badrum. Fixad och i ordning gav jag mig ut vid 10-tiden för att se om jag kunde hitta lite kaffe och macka någonstans. Kaffe gick bra men bröd här är inte samma sak som hemma, allt är skumgummi med sötma. Nåväl, jag skulle träffa Clara och Gustav kl 11 så jag strosade runt i området kring tunnelbanestationen ett tag och såg mig omkring.

Vid 11 åkte vi till symarknaden. Tanken var att jag och Gustav skulle beställa skjortor. För mig blev det en sidenskjorta och en i bomull, Gustav beställde en tull flanellskjorta. Blir spännande att hämta på fredag. Clara passade på att laga sin rock hon lät sy upp där i höstas, de fixade det gratis på stört (medan vi passade på att äta lunch) och det blev väldigt bra.Från symarknaden åkte vi till elektronikmarknaden. Eller det var i alla fall meningen. En stor skylt med den texten markerade ingången till byggnaden men jag tror att vi såg två bås med elektronik och desto fler med gardiner och nagelgrejer.  Vi kollade upp adressen med en kompis till ungarna och tog sikte mot rätt elektronikmarknad den här gången. Massor med bås med mest mobiltelefoner och en del annat. Nu blev det inget shoppat och tiden började rinna iväg så vi gav oss av hemåt. Det var ett stort område med varuhus och affärer runt området så möjligen kan det bli ett återbesök.

Hemma igen så var det bara att snabbt byta om och fixa till sig innan ungarna kom. Vi skulle ta en taxi till en flådig italiensk restaurang som låg vid the Bund - Mercato - för att fira Gustavs 20-årsdag (lite i efterskott). Snygg inredning, bra betjäning och mycket god mat. Jag tog lax med ett täcke på som enligt Gustav såg ut som en brun disktrasa. Fantastiskt god disktrasa i alla fall. Till det tog jag "olive oil whipped potatoes with parmesane". Inte otäckt det heller. Ungarna tog lite otippat pizza. Efter maten blev det espresso för mig medan ungarna tog dessert. Och de gick inte av för hackor!Efter maten taxi hem till mitt hotell. Det var ett äventyr! Viss språkförbistring uppstod - chauffören hade synpunkter på uttalet. Han lyckades åka förbi mitt hotell, gjorde en u-sväng och for tillbaks i rasade tempo. När han i full fart skulle svänga in intill hotellet såg han inte den 30 cm höga refugen utan flög rakt över och landade med redig duns. Vi slängde oss lite skakiga ut medan han rask vinkade Hejdå och obekymrat for iväg. Att bilen höll!

Nu har ungarna gett sig av hemåt (pluggdags) och jag sitter och njuter i min fåtölj med fotpall. Det går ingen nöd på mig. Nattinatti!

1 kommentar:

Gustav sa...

Tack så mycket för presenten! Det var mycket trevligt.