tisdag 13 oktober 2009

Höst


Har börjat med höströjningen i trädgården nu, det är bara en rabatt kvar (den tråkigaste) och sedan kan jag glömma det för ett tag. Det gömmer sig ett och annat bland ogräset, hittade bland annat tre olika sorters sniglar, den här är i alla fall vacker och inte så påträngande som den tegelröda varianten!
Igår var det ju måndag och jag var ledig. För en gång skull hade jag inget inbokat, tänkte fixa lite på förmiddagen och sedan passa på att pyssla lite. Och nu vet vi ju alla hur det går med sådana planer. Åt H-E! Väckt 8.15 av mannen i mitt liv som bad mig köra bilen till glasmästaren. Och det är ju klart, det är svårt att vägra - det känns så mycket bättre att ha en bakruta nu när det snart blir snö och drivis. Det var alltså bara att slänga på sig lite kläder, försöka fixa till frissan hjälpligt och åka iväg.
Nu fick jag ju tack vare detta mycket gjort före lunch, dammsög, tvättade två maskiner tvätt, röjde hemmet, bäddade och fikade med grannen (det var alldeles för länge sedan sist). Mamma hade fixat lunch så jag tog vovven och promenerade dit där jag och mannen fick hemmagjorda kanelköttbullar - en ny udda variant (hon hade slut på skorpsmulor så hon tog en kanelbulle istället!). Detta gick också att äta även om kanel inte är det bästa jag vet.
Efter lunch gick jag och Texas en lång promenad i skogen med Ewa och Izzie. För en gång skull så bråkade hundarna knappt något alls, däremot försökte stackars kastrerade Texas att göra vad hundpojkar borde göra med hundflickor, med mycket nedslående resultat (han har definitivt inte kläm på hur det borde gå till). Izzie blev väl aningen trött på honom och sa ifrån några gånger men killar är ju lite enkelspåriga när det gäller tjejer!
Efter allt detta promenerandet så sa mitt ben ifrån så det blev horisontalläge ett tag på eftermiddagen (med lite inslag av tvätt m m). Och med pysslandet blev det som vanligt inget av, men jag laddar. Och med tanke på hur länge jag laddat nu så vet jag inte vad som händer när jag väl kommer igång.

Inga kommentarer: