söndag 19 april 2009

En härlig helg

Och vädret bara fortsätter att vara vackert - om än lite kallare. Hela lördagen gick till trädgårdsarbete. Underbart! Jag är i och för sig inte färdig än (1/3 kvar) men det känns som om det värsta är gjort och de flesta löven är borta. Detta är ju nackdelen med att bo intill en ekbacke! Stefan har gödslat gräsmattan!? och vår förhoppning är att det i år även ska växa gräs där, inte bara mossa och ogräs bland jordplättarna. På eftermiddagen packade vi fikakorgen och åkte till stugan och fortsatte krattandet där. Där finns det så mycket mer - och även där är vårarbetet värst eftersom där växer bokar! Det känns i alla fall som om vi fick mycket gjort där också. Kvällen avslutades med grillning, visst är det härligt när doften av tändvätska sprider sig i området på kvällarna och grilldimman ligger tät!
Söndagen ägnades mestadels åt innearbete. Stefan skruvade ihop några hyllor och byrån och sänggaveln är på plats, några hyllor fattas bara. Jag köpte också en matta i fredags som ligger på plats. Nu är det bara att återigen ta upp jakten på överkast och gardiner. Jag fick tips om en affär som fixar överkast av vilket tyg man vill för en mindre summa pengar. Jag får åka dit och titta någon gång i veckan. Den gamla byrån blev i alla fall såld och hämtad igår så nu är det en sak mindre att härbärgera och det ringde en tjej på bokhyllorna och vill hämta dessa i veckan så det finns hopp om dem också.
Delar av söndagen tillbringades också på Rya åsar där det var gårdshundsträff. Så kul! Texas var i extras. Två timmar tillsammans med ett tiotal likasinnade. Man ser verkligen likheterna i rasen när så många samlas. Givetvis fattar inte vår hund att han är i underläge utan försökte bestämma, med blandat resultat. Roligt var det i alla fall och vi ser fram emot nästa träff i maj. Efter den promenaden som Texas som klubbad hela eftermiddagen. Jag glömde givetvis kameran men försökte fota och filma med mobilen (med sisådär resultat), lägger ut lite ändå.

Inga kommentarer: